Δερβενοχώρια , Ψάχνουμε   Δήμαρχο …..

 

                                                              Από τον ΜΙΧΑ Χρήστο του Ευαγγέλου 

 

Ξεκινώντας λίγο ανορθόδοξα ..,

              Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν, ότι καμιά κατοστή άνθρωποι  , στα εκατό χρόνια αλλάζουν τελικά τον κόσμο ανοίγοντας διάπλατα νέους δρόμους και ορίζοντες στις  επιστήμες , τις τέχνες τα γράμματα κλπ …. ,κάνοντας  έτσι ….  όλη φυσικά η ανθρωπότητα !!! το άλμα  στην αιωνιότητα .

Άρα,  με απλή αριθμητική αναγωγή …. ένας τον χρόνο αλλάζει τα STATUS στον κόσμο (ανά πεδίο δράσης  ) …….

Μήπως είπα  πολλούς ….σίγουρα θα έκανα  κάποιο λάθος , …. και για να τοδιορθώσω λίγο (χωρίς χαρτί και στυλό)  … μάλλονκαμιά χούφτα άνθρωποι θα είναιτελικά στον αιώνα  …. , για μην είμαι  και  αυστηρός !!! .

              Όλοι εμείς οι άλλοι , απλά βαδίζουμε στην περπατησιά τους  , σταχαραγμένα από αυτούς δυσπρόσιτα μονοπάτια της αυθεντικής σκέψης και τηςασύλληπτης διάνοιας τους και φυσικά ,τους ευγνωμονούμε !!! ….. , καπηλευόμαστε την προσφορά τους, τα επιτεύγματα τους ,   αντιγράφουμε ,  ακολουθούμε , αερολογούμε  φιλοσοφούμε και εργαζόμαστε .. συνεισφέροντας όμως τελικά  …… στην  πρόοδο και ευημερία αυτού του κόσμου …… και η ζωή συνεχίζεται  

              Και για να κάνω Χιούμορ …..θα μπορούσε   να αναχθεί   ο ισχυρισμός μου αυτός (για το πόσοιποιοι , πότε και πόσο αλλάζουν τον κόσμο)  , ως ποσοτικό μέγεθος και να  τεκμηριωθεί επιστημονικά ο ακριβής αριθμός τους ….   ίσως με κάποιον μαθηματικό  τύπο   (μέσα από συνιστώσες εξισώσεις , λογαρίθμους,ολοκληρώματα κλπ ) λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά του καθενός τα επιτεύγματα του ανά θεματική ενότητα κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας , σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα και τους κανόνες που κάθε φορά ,   θα ορίζαμε και θα μπορούσαμε έτσι να προσδιορίσουμε την προσφορά τους αυτή αριθμητικά  και να επιβεβαιωθώ!!! .

Τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί δια παντός … !!! , αφού  θα ξέραμε ανά πάσα στιγμήποιος είναι καλλίτερος ποιανού , πότε σε ποιο τομέα και ΄πόσο προσέφερε σε τι . .

Δεν θα τολμήσω  φυσικά εγώ να το κάνω  (δηλαδή την αναγωγή τέτοιωνστοιχείων σε μαθηματικό τύπο ) …. καθώς πέρασα Ξώφαλτσα…. όταν επιχειρούσα στις κατατακτήριες …..για το Μαθηματικό .    

              Επανέρχομαι λοιπόν στο ζητούμενο του τίτλου , του θέματος …. , για να μην ξεφεύγουμε !!! …. και για να οριοθετήσω την κουβέντα μας , επαναπροσδιορίζω τον στόχο του κειμένου , δηλαδή αυτό που ενδιαφέρει εμάς ….και για να γίνω πιο ακριβής και σαφής Ψάχνουμε κατάλληλο Δήμαρχο ή καλύτερα , τον άνθρωπο που θα αλλάξει τον τόπο μας  όχι φυσικά τον κόσμο για να μην παρεξηγηθούμε  (αν τον είχαμε θα μας τον είχε πάρει η ΝΑΣΑ ή  κάποιο  Πανεπιστήμιο στην Αμερική ).

            Συμπερασματικά λοιπόν , για να επανέλθω λίγο στα προηγούμενα ,αφούτο  Μοντέλο  ΄΄της επιστημονικής μου  έρευνας   και παρατήρησης που εξέθεσα παραπάνω ΄΄ είναι όλος αυτός ο γήινος κόσμος και οι άνθρωποι του , θα πρέπειδογματικά , όπως σε κάθε Μοντέλο ανάλυσης και παρατήρησης , η συμπεριφορά του και οι θεμελιώδεις αρχές και κανόνες που τον διέπουν να ισχύουν αξιωματικά και σε κάθε υπομέρος  του και φυσικά επαγωγικά …. και σε κάθε υποσύνολο , ατομικών  κοινωνικών   δράσεων των μελών του .

Δυστυχώς όμως , ……. για τον το τόπο μας η επιστημονική μου,   αμή τι άλλο ,αυτή διαπίστωση είναι κάτι παραπάνω από τραγική …….και θα εξηγήσω

              Δηλαδή , αφού είναι τόσοι  λίγοι οι άνθρωποι , που αλλάζουν τελικά τονκόσμο σε τόσα πολλά χρόνια …….  άρα λίγοι άνθρωποι θα αλλάζουν και τις τοπικές κοινωνίες μας …….. , άντε τώρα με τέτοια επιστημονικά ευρήματα καιδεδομένα  να βρεις , σήμερα κιόλας ,  κατάλληλο άνθρωπο ….. για Δήμαρχο Τανάγρας .

               Για να σοβαρευτούμε λίγο …..δεν νομίζω ότι αυτό που ανέπτυξα  είναι μεγαλοφυές  ούτε όμως και ηλίθιο ……ίσως κάπου στην μέση να τέμνονται , οιπαραβολικές γραμμικές σκέψεις μου …. για  να μην ξεχνάμε  τα μαθηματικά . Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς νομίζω ότι  έχω το δικαίωμα να ΄΄συλλογάμε και ναεκφράζομε ελευθέρα ΄΄ .

Επανέρχομαι λοιπόν στο ζητούμενο ….. υποσχόμενος  ότι δεν θα είμαι τόσοσυνοπτικά αναλυτικός!!!,  όπως προηγουμένως καθώς φαίνεται ότι καταλήξαμεεπιτέλους ότι Δήμαρχο   μάλλον δεν  μπορούμε να βρούμε με την Βοήθεια των Θετικών Επιστημών (έως ότου όπως είπαμε , εξαχθεί αυτός ο  μαθηματικός τύπος που θα μας παραπέμπει κάθε φορά ποιόν θα ψηφίζουμε για να τελειώνουμε εύκολα ,…. και αυτό επειδή …….. είναι γνωστό   πως στον τόπο μας τουλάχιστον σήμερα ,δεν υπάρχει   κάποια Πολιτική διάνοια  .

             Οπότε με δεδομένα όλα αυτά ένα είναι  σίγουρο καίτοι δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι υποψηφιότητες ως τώρα θα πρέπει τον Δήμαρχο μας , τελικά να τον αναζητήσουμε και να τον επιλέξουμε όπως πάντα με τις ΄΄  συνήθεις διαδικασίες΄΄ δηλαδή μέσα από  κοινούς Θνητούς , που βρίσκονται ασφαλώς μέσα στις τοπικές μας κοινωνίες  (ας  μην το αναλύσω  περισσότερο ,  …. αρκετά με την προηγούμενη ανάλυση !!!).

                Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να  δούμε το θέμαλίγο ποιο πρακτικά για μην μπερδευτούμε πάλι με μαθηματικούς λογισμούς και αμπελοφιλοσοφίες ,  για να καταλήξουμε επιτέλους … κάπου . .

Θα ήταν καλό ο Δήμαρχος να ήταν όμορφος , άσχημος , νέος , γέρος , Επιστήμονας , Επαγγελματίας , έμπορος Αγρότης , Βιοτέχνης .

               Ψάχνοντας   έτσι ….. κάπου χάνεται η μπάλα ….εστιάζοντας όμωςπερισσότερο , υπό συνθήκες   δυνητικά , όλοι θα μπορούσαν να ήταν κατάλληλοι για Δήμαρχοι , έχοντας η μη έχοντας , όλα εκείνα τα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα , εξάλλου ο Δήμος από μόνος του δεν είναι κάποιο φυσικό πρόσωπο  , αποτελείται απαρτίζεται και  στελεχώνεται  από άλλα άτομα και ιδιαίτερα με  επιστημονικό προσωπικό , υπάλληλους και χαίρει  της αρωγής και συνδρομής  των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας και όλων εκείνων των υπηρεσιών καιφορέων  της κρατικής Διοίκησης  

Με αυτόν το συλλογισμό ο Δήμος θα μπορούσε να λειτουργήσει και με αυτόματο πιλότο και ο Δήμαρχος μάλιστα θα  μπορούσε να χαρακτηρισθεί και πετυχημένος υπόκατάλληλες πάντα συνθήκες (Υπάρχουν παραδείγματα , αλλά μεγάλο θέμα ….ας το αφήσουμε κι αυτό για άλλη φορά !!! ) .

                Έχω την εντύπωση όμως ότι ιδιαίτερα σήμερα όπου παρατηρείται  γενική απαξίωση της πολιτικής Ζωής, με καταγεγραμμένα σοβαρά κρούσματα διαφθοράς , γενικά στην Τοπική αυτοδιοίκηση ευρύτερα εμείς  από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε περισσότερο  υπεύθυνοι και ιδιαίτερα  προσεκτικοί ,   ώστε να επιλέξουμετελικά αυτόν που θα έχει  όραμα για τον τόπο και τελικά θα τον αλλάξει , , αυτόν που θα είναι ειλικρινής με τους  Δημότες του , έντιμος στην διαχείριση των πάσης φύσεως ζητημάτων που θα προκύψουν όχι εις βάρος των Δημοτών του , άφθαρτος και πάνω απ’ όλααυτός που θα μας πείσει ότι είναι άνθρωπος που  αγαπάει τον τόπο και που θα μπορεί να μας κοιτάει στα μάτια….. και στο τέλος της τετραετίας .

Θα πρέπει να τον επιλέξουμε αφού προηγουμένως τον κρίνουμε με αυστηράμάλιστα κριτήρια και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν διέλθει από τον πολιτικό Βίογιαόλα τα πεπραγμένα τους.

               Εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω πολιτικούς επειδή ξαφνικά  τους αγάπησα ,αγαπάω περισσότερο από αυτούς  τον τόπο μου και με βάση αυτό το στοιχείο , θα ψηφίσω .

Θα πρέπει ακόμη και πάνω από όλα να συγκρίνουμε ……και ασφαλώς να θυμόμαστε ……  

Μεγάλος δεν είμαι , αλλά θυμάμαι Κοινοτάρχες που  μόνον  με έναν γραμματικό   και έναν νερουλά ,χωρίς γραβάτες και πολυτελή αυτοκίνητα  , έκαναν πλατείες έκανανδρόμους   , έκαναν έργα και γενικά ανέπτυξαν τον τόπο  μας , προσφέροντας ποικιλοτρόπως και πέτυχαν , όχι γιατί ήταν περισσότερο έξυπνοι οι διάνοιες απλά αγαπούσαν τον τόπο και μάλιστα σε εποχές , ….. χωρίς πακέτα dellor ,χωρίς ΕΣΠΑ , χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις , χωρίς μισθούς , χωρίς κρατική υποστήριξη , χωρίςτεχνικές υπηρεσίες , χωρίς πακτωλούς χρημάτων , όταν το ΑΕΠ της χώρας ήταν υποπολλαπλάσιο του σημερινού , όταν….  , όταν …  όταν … (Μεγάλο θέμα και αυτό….. επιφυλάσσομε για άλλη φορά !!!)

         Άρα θα ψηφίσω με αυτό και μόνο μοναδικό  κριτήριο , δηλαδή εκείνους που θα με πείσουν τελικά , ότι αγαπάνε τον τόπο μας περισσότερο ,… , νομίζω ότι  τέτοιοι….ευτυχώς σήμερα …..  υπάρχουν , αρκεί να τους διακρίνουμε μέσα από αυτούς  τους ΄΄περιοδεύοντες από χωρίου εις χωρίον Πολιτικούς  θιάσους ΄΄…… και μετά  …….να τους ψηφίσουμε . .

Καλό βόλι λοιπόν   …..   

Χρήστος Μίχας




Πολύ καλά τα γράφει ο Χρήστος ποιοί όμως διαβάζουν και ακούν σήμερα ;;;

Κ Μπερτσιάς.